Totenland2c kopi.jpg

Velkommen til

Toten Egg Logo tekst.png
iuqEeA-shadow-png-pic-controlled-drugs-cabinets-from-pharmacy.png
Totenegg_4_L_halvåpen_v2_kopi.png
Egg 6pk M_S Fôr Uten Soya Toten Egg vens
iuqEeA-shadow-png-pic-controlled-drugs-cabinets-from-pharmacy.png

NYHET!

Toten Egg 6pk M/L

Soyafritt Fór.

 

Fra høner som spiser

100% soyafritt fór.

Toten Egg Øko 6 ML profil_edited.png
iuqEeA-shadow-png-pic-controlled-drugs-cabinets-from-pharmacy.png

DESIGNPRIS

Toten Eggs nye

eggpakkedesign

har vunnet bronse

i Pentawards!

NYHET!

iuqEeA-shadow-png-pic-controlled-drugs-cabinets-from-pharmacy.png

Økologiske Toten Egg

6 pk M/L.

VELKOMMEN

Toten Egg mener at høner som har det godt, også legger de beste eggene. Dyrevelferd og eggkvalitet er derfor to sider av samme sak hos Toten Egg. På disse sidene presenterer vi: 

-Produsentene våre og gårdene deres.

-Produktene våre.

-Fakta om egg og egget som  nærings-kilde i kostholdet vårt.

OM OSS

Alle egg er ikke like! Toten Egg baserer virksomheten sin på at det er vi som har "det ferske egget med den gule plommen."

 

God dyrevelferd, næringsrikt fór, dyktige produsenter, kort avstand mellom gårdene og pakkeriet, og en moderne og effektiv produksjonslinje, sørger for kvaliteten. 

FRITTGÅENDE

HØNER

Alle høner hos Toten Egg lever i frittgående besetninger

LITT OM EGGET 

Næringsinnhold:

Energi 606kj / 146 cal

Fett 10,5 gr.

hvorav mettede fettsyrer 2,8 gr.

Karbohydrat 0,3 gr.

hvorav sukkerarter 0,3 gr.

Protein 12,5 gr.

Salt 0,4 gr.

Vekt/fordeling

57 % hvite

33 % plomme

10 % skall.

Egg bør være romtemperert før tilberedning.

Norge har ca. 3,6 millioner høner og er selvforsynte med egg.

Hver nordmann spiser ca. 12,5 kg egg i året,

altså 190-200 egg pr. person.

Forbruket i påsken er ca. 21 millioner egg,

det dobbelte av resten av året.

Det finnes flere kokebøker om BARE egg.

HVORDAN KOKE EGG

HVORDAN STEKE EGG

 

HVA KAN VI LAGE

AV EGG?

Kokt, stekt, posjert, eggerøre, omelett, suffle, ovnsbakt, pannekaker, rører, baking, sauser, dressinger, is, kremer, puddinger, mousse og mye, mye mer.

Liggende-vektor-for farget bakgrunn.png

ØKOLOGISK NORGE

OG TOTEN EGG

Toten Egg samarbeider med Økologisk Norge, blant annet om økologisk vaffelrøre, Totenrøra, festivaler og idrettsarrangementer.

ØKOLOGISK & FRITTGÅENDE

Toten Egg har to typer eggproduksjoner: økologisk og frittgående.

FRITTGÅENDE HØNER

Hønene oppholder seg i en hall, med plass til aktivitet. De har  riktig temperatur og konstant tilgang til mat og drikke. Toten Egg har 8 produsenter som har slike anlegg, alle nye og moderne.

ØKOLOGISKE HØNER

Økologiske høner har enda bedre plass inne i hallen, konstant tilgang til mat og drikke og i tillegg mulighet for et aktivt uteliv. Toten Egg har 6 slike produsenter.

 

Om sommeren boltrer de seg på et 30 mål stort økologisk uteareal, på vinteren i en såkalt vinterhage. 5 av våre produsenter har nye og moderne anlegg for dette.