
Velkommen til




VELKOMMEN
Toten Egg mener at høner som har det godt, også legger de beste eggene. Dyrevelferd og eggkvalitet er derfor to sider av samme sak hos Toten Egg. På disse sidene presenterer vi:
-Produsentene våre og gårdene deres.
-Produktene våre.
-Fakta om egg og egget som nærings-kilde i kostholdet vårt.
LITT OM EGGET
Næringsinnhold:
Energi 606kj / 146 cal
Fett 10,5 gr.
hvorav mettede fettsyrer 2,8 gr.
Karbohydrat 0,3 gr.
hvorav sukkerarter 0,3 gr.
Protein 12,5 gr.
Salt 0,4 gr.
Vekt/fordeling
57 % hvite
33 % plomme
10 % skall.
Egg bør være romtemperert før tilberedning.
Norge har ca. 3,6 millioner høner og er selvforsynte med egg.
Hver nordmann spiser ca. 12,5 kg egg i året,
altså 190-200 egg pr. person.
Forbruket i påsken er ca. 21 millioner egg,
det dobbelte av resten av året.
Det finnes flere kokebøker om BARE egg.
HVORDAN KOKE EGG
HVORDAN STEKE EGG
ØKOLOGISK & FRITTGÅENDE
Toten Egg har to typer eggproduksjoner: økologisk og frittgående.
FRITTGÅENDE HØNER
Hønene oppholder seg i en hall, med plass til aktivitet. De har riktig temperatur og konstant tilgang til mat og drikke. Toten Egg har 8 produsenter som har slike anlegg, alle nye og moderne.
ØKOLOGISKE HØNER
Økologiske høner har enda bedre plass inne i hallen, konstant tilgang til mat og drikke og i tillegg mulighet for et aktivt uteliv. Toten Egg har 6 slike produsenter.
Om sommeren boltrer de seg på et 30 mål stort økologisk uteareal, på vinteren i en såkalt vinterhage. 5 av våre produsenter har nye og moderne anlegg for dette.
